DK Indkøb

Falck tabte og brandslukning bliver kommunal

KORT NYT9. DEC 2017 12.36

Al brandslukning i de seks vestlige kommuner i Nordsjælland er tilbage i kommunale hænder, efter at Frederiksborg Brand og Redning har aflyst et samlet udbud af brandslukningsopgaven i Furesø, Egedal, Hillerød, Frederikssund Halsnæs og Gribskov kommuner. Det viste sig nemlig, da kuverten blev åbnet, at kontrolbuddet, som det fælles beredskab selv har lagt ind på opgaven, var klart mere fordelagtigt end Falcks bud. Det skriver Frederiksborg Amts Avis. Kommunerne hjemtager derfor opgaven.

Fem af Falcks stationer i Nordsjælland mister brandslukningsopgaverne per 1. januar 2019. Det handler om stationerne i Helsinge, Gilleleje, Hillerød, Stenløse og Farum. Hos Falck blev meddelelsen modtaget torsdag aften, hvor brandchef Bendt Trustrup blandt andet fortalte, at man hos Falck var 'rystede og kede af udfaldet.'

Omkring 100 Falck brandfolk, de fleste deltidsansatte, skal skifte arbejdsgiver til Frederiksborg Brand og Redning. Samtidig har det fælles beredskab i et separat udbud besluttet at hjemtage al materiel. Det betyder, at hele vognparken af brandkøretøjer i de seks kommuner skiftes ud med udgangen af 2018.

rp

https://www.dkindkob.dkartikel/falck-tabte-og-brandslukning-bliver-kommunal