DK Indkøb

Fødeafdeling i Midtjylland får kølende babylift til dødfødte

KORT NYT8. FEB 2018 14.50

MIDTJYLLAND: Fra i dag den 8. februar kan Fødeafdelingen i Herning og Holstebro som første sted i Danmark tilbyde forældre til et dødfødt barn at kunne have barnet hos sig under indlæggelsen ved hjælp af en kølende babylift. Det oplyser Region Midtjylland. 

Opfindelsen er engelsk og kendt som CuddleCotTM. Erfaringen fra engelske fødesteder viser, at mange familier oplever det som en stor hjælp i sorgen at kunne have barnet hos sig som en del af afskeden med barnet. På baggrund af disse erfaringer har Fødeafdelingen søgt og fået bevilget midler af Frimurerlogen Herning til selv at anskaffe en kølende babylift. Landsforeningen Spædbarnsdød tilbyder samtidig gratis rådgivning og støtte til forældre og pårørende.

- Alle vores patienter og pårørende skal opleve, at de bliver mødt ligeværdigt og respektfuldt i alle livets faser og sammenhænge. Som hospital er vi derfor meget glade for at kunne imødekomme de berørte familiers behov for at kunne tage en fin og værdig afsked med barnet, siger sygeplejefaglig direktør Ida Götke, Hospitalsenheden Vest.

sl

 

https://www.dkindkob.dkartikel/fdeafdeling-i-midtjylland-fr-klende-babylift-til-ddfdte