DK Indkøb
Handicapleder hyrede uden udbud forretningsforbindelse som leverandør

Handicapleder hyrede uden udbud forretningsforbindelse som leverandør

En nu fratrådt leder i Norddjurs Kommune har i strid med reglerne købt ind hos en bekendt, som han har haft en privat virksomhed med
12. JUL 2018 9.30

NORDDJURS: Siden 2014 har Norddjurs Kommune købt varer og ydelser for i alt 1,3 mio. kr. hos den lokale virksomhed Malermester Simon Kristensen, uden at der har været indgået en indkøbsaftale - hvilket er i strid med kommunens egen indkøbspolitik.

Det viser en række dokumenter, som kommunen.dk har fået aktindsigt i.

På nær en enkelt faktura står den nu fratrådte leder af flere kommunale væresteder Dick Rønde som kommunens kontaktperson på samtlige af regningerne fra virksomheden, ligesom han i flere tilfælde selv har afhentet varer hos Malermester Simon Kristensen.

Norddjurs Kommune vurderer, at opgaverne burde have været sendt i et offentligt udbud, og skriver i et svar til kommunen.dk, at det er Dick Rønde, 'der har valgt, at der skulle handles hos' virksomheden.

Forinden Norddjurs Kommune begyndte at handle hos malerfirmaet, var Dick Rønde og malermesteren medejere af deres egen private virksomhed. Ifølge CVR-registeret stiftede Dick Rønde og Simon Kristensen sammen firmaet ScanCoat.dk i 2014. Nogenlunde samtidig hyrede Dick Rønde sin forretningsforbindelse som kommunal leverandør, viser bilagene.

Relation skærper overtrædelsen
Ifølge Steen Jensen, ekspert i udbud og selvstændig rådgiver i offentlige udbud hos Steenjensen.com, er det alvorligt, at en kommunal leder i strid med reglerne har købt ind hos en af sine bekendte.

- Det skærper overtrædelsen, at lederen har personlige relationer til firmaets ejer. Det rejser spørgsmålet, om det er på grund af de personlige relationer, at malermesteren har fået ordrerne, og så bliver det alvorligt, forklarer Steen Jensen.

Hos Norddjurs Kommune tager velfærdsdirektør Kenneth Koed Nielsen afstand fra regelbruddet og henviser til, at Norddjurs Kommune har en række retningslinjer, der skal overholdes, hvis en kommunal medarbejder vil handle hos en leverandør, som medarbejderen kender i forvejen - heriblandt at aftalen skal godkendes af andre end indkøberen selv.

kommunen.dk har været i kontakt med den tidligere leder af værestedet, Dick Rønde, og ejeren af malerfirmaet, Simon Kristensen. De har ikke ønsket at kommentere sagen.

Abonnenter på kommunen.dk kan læse hele historien her

 

https://www.dkindkob.dkartikel/handicapleder-hyrede-uden-udbud-forretningsforbindelse-som-leverandr