DK Indkøb
Hver femte hjertepatient bliver ikke udredt til tiden
Foto: Finn Frandsen, Ritzau Foto

Hver femte hjertepatient bliver ikke udredt til tiden

Det kniber med at overholde den såkaldte udredningsret for hjertepatienter, viser tal fra Sundhedsstyrelsen
10. NOV 2017 9.38

Som hjertepatient har man ret til at blive udredt eller få en udredningsplan inden for 30 dage. Men det er kun i fire ud af fem tilfælde, hvor fristerne reelt overholdes. Det viser en statistik over første halvår, som Sundhedsstyrelsen har offentliggjort.

Foruden problemerne med at overholde udredningsretten halter det også på en række specifikke diagnoser og operationer.

- Desværre kan vi se, at behandlingen af hjertepatienter på en række områder halter gevaldigt. Faktisk så meget, at det virker skræmmende, siger Kim Høgh, direktør for Hjerteforeningen.

Blandt de fem regioner skiller Region Hovedstaden sig ud som værende markant dårligere til at holde sig inden for fristerne. Det skyldes dog formentlig it-systemet Sundhedsplatformen, der er ramt af store indkøringsvanskeligheder, mener Kim Høgh.

Det har blandt andet betydet forsinket eller mangelfuld registrering af patienter, som rent faktisk er blevet behandlet efter forskrifterne. Det er alt sammen med til at mudre billedet og gøre det svært at få et overblik over problemernes omfang. Det mindsker statistikkens værdi betragteligt, mener Kim Høgh.

Overvågningen af hjerteområdet skal fremover ske ved et nyt hjerteregister. Men indtil det er på plads, anvender man en midlertidig model, som fokuserer på, om patientrettighederne bliver overholdt.


Ritzau

https://www.dkindkob.dkartikel/hver-femte-hjertepatient-bliver-ikke-udredt-til-tiden