DK Indkøb

Jobcenter Aarhus udvikler en 'Tinder' for ledige

'Job On the Run' er Jobcenter Aarhus’ nye app til ledige og virksomheder
30. JUN 2016 13.16

AARHUS: Jobcenter Aarhus er i gang med at finpudse første version af sin nye app, 'Job On the Run', som bliver tilgængelig for alle i juli, oplyser kommunen, der præsenterer den sådan her:

Du går ned ad strøget. Du passerer en forretning, og – pling! – din mobil fortæller dig, at forretningen har et ledigt job, der matcher din profil. Du tjekker stillingsopslaget og læser, hvordan du skal søge. Om du spontant skal stikke hovedet indenfor, sende dit CV via app’en, sende en egentlig ansøgning.

Der er tale om en digital jobmatcher, hvor jobsøgende opretter deres personlige profiler, og virksomheder opslår ledige stillinger. Hvis der er et match på mindst 85 pct. mellem de givne parametre, sendes en push-besked til den jobsøgende, når vedkommende er i nærheden af virksomheden. Det er også muligt at søge i alle opslåede job ud fra parametre, man selv vælger. 

- Det er oplagt at udnytte den mobile teknologi, som alle og især de unge bruger, i jobindsatsen. App’en linker til de sociale medier, så man fx kan præsentere sig på video via Youtube. Det er en fordel for dem, der ikke er sprogligt stærke. Og virksomhederne får en effektiv kanal til rekruttering, siger udviklingskonslent Hanne Marklund.

Beskæftigelsesforvaltningen fik del i Aarhus Kommunes innovationsmidler til den første fase af udviklingsarbejdet i 2015 og søger nu om midler til anden fase, hvor app’en skal implementeres i organisationen, videreudvikles og markedsføres.

ka

 

https://www.dkindkob.dkartikel/jobcenter-aarhus-udvikler-en-tinder-for-ledige