DK Indkøb

København åbner it-skole for flygtninge- og indvandrerkvinder

Frivillige fra it-sektoren står for al undervisning på Danmarks første tech-skole i København for kvinder med flygtninge- og indvandrerbaggrund.

KØBENHAVN: Kvinder med flygtninge- og indvandrerbaggrund har brug for at lære de digitale færdigheder, som arbejdsgiverne efterspørger, og det har fået Københavns Kommune til at åbne Danmarks første tech-skole målrettet denne gruppe. I Tyskland har en tilsvarende skole hjulpet en række kvinder frem mod et job.

Det kan helt basalt handle om at lære, hvordan en computer og it-programmer fungerer. Eller det kan være at lære at kode for at blive i stand til at tage et it-job.

Uanset hvilket niveau kvinderne møder ind med, skal en ny skole i København 'ReDI School of Digital Integration' nu klæde kvinderne på med IT-kurser og workshops, der kan styrke deres chancer for at få et job.  

Det er dermed Danmarks første Tech-skole for kvinder med flygtninge- og indvandrerbaggrund, og al undervisning varetages af frivillige fra it-sektoren.

Gode resultater i Tyskland
I Berlin findes en lignende skole, som opstod som følge af flygtningekrisen i 2015. Skolen underviser i dag omkring 1000 elever om året, hvoraf 60 pct. er kvinder. Og resultaterne er opløftende:

Et år efter at være startet på ReDI School, viser en stikprøve, at 38 pct. er kommet i arbejde eller praktik, 40 pct. i uddannelse, og ca. fem pct. springer ud som freelancere eller iværksættere.

De første seks-ugers-kurser på tre forskellige niveauer (begynder, basis og kodning) starter i oktober efterfulgt af 12-ugers kurser fra februar 2020. Skolen er støttet af bl.a. The Coca-Cola Foundation, IBM Danmark, Dansk Industri og Dansk Flygtningehjælp.

MG

https://www.dkindkob.dkartikel/koebenhavn-aabner-it-skole-for-flygtninge-og-indvandrerkvinder