DK Indkøb

København tester smart-city-løsninger

I et bylaboratorium i indre by skal virksomheder være med til at udvikle smarte og bæredygtige teknologier, der siden skal eksporteres til storbyer verden over

KØBENHAVN: København åbner nu et bylaboratorium, hvor kommunen sammen med private virksomheder vil udvikle smarte og bæredygtige teknologier, der efterfølgende skal eksporteres til storbyer verden over, oplyser kommunen.

Hvad betyder det for luftforureningen, hvis biltrafikken på en gade bliver reduceret og flere tager cyklen? Kan man få flere til at droppe bilen, hvis man hjemmefra kan se, at der ved endemålet er så få ledige parkeringspladser, at den samlede rejsetid bliver kortere med cyklen eller kollektiv transport? Og hvilken rute er den smarteste at køre, når kommunen skal tømme byens skraldespande og vande vejtræerne? Det vil Københavns Kommune teste sammen med private virksomheder i hovedstadens nye Street Lab i hjertet af København. 

Den grundlæggende infrastruktur i testlaboratoriet er udviklet og vil blive drevet af den multinationale IT-virksomhed Cisco, lysgiganten Citelum og TDC Erhverv. Men flere danske og udenlandske virksomheder vil få mulighed for at teste deres sensorer og smart-city-løsninger i testcentret, der er afgrænset af den cykel- og gangvenlige Vester Voldgade, Danmarks mest trafikerede vej HC Andersens Boulevard, Rådhuspladsen og havnen.

Dermed får virksomheder mulighed for at afprøve teknologierne i meget forskellige testmiljøer inden for et meget afgrænset område. Adgangsbilletten til laboratoriet bliver, at teknologien er ny og banebrydende, og at den på sigt kan hjælpe storbyer verden over med at løse problemer som trængsel, luftforurening og reducere CO2-udledning. 

ka

 

https://www.dkindkob.dkartikel/koebenhavn-tester-smart-city-loesninger