DK Indkøb

KITA-formand:
Kommunerne får mere brug for digitale kludetæpper

Henrik Brix, der er formand for de kommunale indkøbere, mener, at kommunernes behov for opsætning og konfiguration af software aldrig været større.
19. FEB 2021 8.04

- Der kommer flere og flere leverandører på markedet for it i takt med den digitale udvikling. Samtidig er kommunernes behov for specialtilpasset it faldende. Kombineret med, at standardsoftware kan mere og mere, så forudser vi en bevægelse mod, at flere og flere kommuner vil bruge standardfunktionalitet fra cloud-løsninger som en form for digitalt kludetæppe.

Sådan siger Henrik Brix, formanden for de kommunale indkøbere, KITA, i et interview med SKI's nyhedsbrev.

- Hvor man før kunne have en it-funktionalitet i 10 år, før man skulle skifte, ældes den enten hurtigt, eller man bliver overhalet indenom af et andet og bedre system. Derfor er behovet for at kunne omstille sig hurtigt også større end nogensinde, lyder det fra Brix.

At it-systemerne bliver mere modulariserede får ham til at advare imod at låse kommunerne fast i uhensigtsmæssige it-løsninger. Og her sætter udbudsloven nogle begrænsninger.

Læs hele interviewet hos SKI, der er på vej med det dynamiske indkøbssystem 02.06 Standardsoftware, hvor man regner med at have over 100 leverandører og mulighed for at tilkøbe rådgivning og dermed hjælp til fx at få overblik over eksisterende cloud-produkter.
 

ka

https://www.dkindkob.dkartikel/kommunerne-faar-mere-brug-for-digitale-kludetaepper