DK Indkøb

Madspild i leddet mellem indkøber og grossist skal ned

KORT NYT8. MAJ 2018 14.00

AARHUS / KØBENHAVN: Aarhus og Københavns kommune har igangsat et projekt for at reducere madspild i leddet mellem offentlige indkøbere og grossister. Der skal afdækkes omfang og årsager til spild i grossistleddet og udvikles metoder til at reducere madspild gennem indkøbene, oplyser CSR.dk.

Det er ikke særligt belyst, hvor meget mad der aldrig når ud til de offentlige køkkener, og temaet madspild er endnu ikke en fast komponent i samarbejdet mellem kommuner og grossister. Der er generelt mangel på effektive metoder og greb til at sætte ind over for det madspild, der fremkommer i grossistleddet, i bindeleddet mellem producent og grossist, eller opstår mellem grossist og kommune, fremgår det.

Projektet, der også rummer konsulentformaet PlanMiljø, skal i første omgang afdække omfanget af madspild i grossistleddet og identificere årsagerne. Dernæst skal projektet udvikle metoder og redskaber til at mindske dette madspild. Her vil de offentlige indkøbsaftaler være et vigtigt værktøj til at sikre, at den mad, der ellers går til spilde, vil blive afsat i de offentlige køkkener og i sidste ende blive brugt til at mætte borgernes maver.

Læs mere på CSR.dk

ka

 

 

https://www.dkindkob.dkartikel/madspild-i-leddet-mellem-indkber-og-grossist-skal-ned