DK Indkøb

Minister vil have dansk digitalisering op i gear

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) skitserer i en ny redegørelse store udfordringer for Danmarks digitale fremtid
31. MAJ 2016 13.34

Selv om Danmark er et af de mest digitale samfund i verden, halter virksomhederne efter på en række digitale vækstområder samt på mangel på it-kompetencer. Det siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) ved fremlæggelsen af regeringens redegørelse for Danmarks digitale vækst.

- Vi har et godt udgangspunkt i Danmark og har nogle gode muligheder. Vi er nummer et, men det bliver vi ikke ved med at være. Hvis vi ikke politisk prioriterer dette, så kommer vi til at glide ned, siger han.

Redegørelsen er tirsdag sendt til Folketinget og viser, at Danmark er det mest digitale samfund i EU, og at virksomhedernes digitalisering på mange områder er helt i front. Men der er dog en række udfordringer fremadrettet, som skal tages alvorligt.

- Nogle af de lande vi sammenligner os med - Tyskland, Holland og Storbritannien - investerer massive midler fra både statens og private virksomheder de kommende år for at geare sig til fremtiden. Der bliver vi nødt til at have en højere politisk ambition, siger ministeren.

Konkret har Danmark mangel på it-kompetencer, og der forventes i 2030 en mangel på 19.000 it-specialister. Derfor skal Danmark blandt andet blive bedre til at videreuddanne dem, der i dag har kompetencer på området, men savner specialisering.

- Vi skal se på, hvordan vi uddanner de unge, og vi skal blive bedre til at uddanne flere inden for de felter, hvor der bliver efterspørgsel. Og så skal vi se på, hvordan vi bliver bedre til at tiltrække arbejdskraft, få nogle til at bidrage med at udvikle it-kompetencer. Nogle, som ikke nødvendigvis bor i Danmark, men som har lyst til det og være med til at skabe vækst og arbejdspladser, siger Troels Lund Poulsen.

Regeringen har allerede fremlagt en fællesoffentlig digitaliseringsstrategi, aftale om bredbåndspulje på 200 mio. kr. og nedsat et såkaldt virksomhedsråd for it-sikkerhed, hvilket er et område, hvor danske virksomheder halter efter.

Ritzau

 

https://www.dkindkob.dkartikel/minister-vil-have-dansk-digitalisering-op-i-gear