DK Indkøb

Ministerens departement hives ind i sag om svindel i Forsvaret

KORT NYT6. DEC 2019 14.00

Forsvarsministeriet har ikke sikret, at dets styrelser har haft klare nok instrukser i forhold til indkøb i en sag om mulig millionsvindel. Ifølge politiets anklage handler sagen om et beløb på 1,8 mio. kr., hvor fem personer er tiltalt for blandt andet bestikkelse og groft mandatsvig i forbindelse med indkøb i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

Statsrevisorerne finder det utilfredsstillende, at ministeriet ikke tidligere har underrettet Rigsrevisionen om de uregelmæssigheder, som man havde konstateret. Forsvarsministeriet har kun udstukket overordnede rammer, og det har blandt andet medført, at det er de samme personer, som bestiller en ordre, godkender den og udbetaler penge.

Offentligheden hørte først om sagen med den mulige millionsvindel torsdag. Men politiets journalnummer afslører, at sagen blev oprettet i politiets systemer helt tilbage i 2016. I april fik Forsvarsministeriets departementschef besked om, at Rigsrevisionen havde indledt undersøgelsen. Men forsvarsminister Trine Bramsen (S) fik det først at vide i onsdags og har siden sendt et rejsehold afsted. Ministeren har nu to måneder til at svare på kritikken. I rapporten har Rigsrevisionen fundet fejl i 54 ud af 64 undersøgte indkøb. Som eksempel brugte Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse 291 mio. kr. i december 2018, hvilket er over halvdelen af budgettet for hele året. Formålet kunne have været at tømme kontoen, så pengene ikke overføres til næste år.

Ritzau

 

https://www.dkindkob.dkartikel/ministerens-departement-hives-ind-i-sag-om-svindel-i-forsvaret