DK Indkøb

Nu kan jyder lægge sag an med et klik

Resten af landets retter følger trop til foråret, og på sigt vil kun folk, der er fritaget fra digital post kunne lægge sag an på papir
4. OKT 2016 8.52

I dag dømmer retten i Horsens og Vestre Landsret fotokopier, frimærker og tunge ringbind ude og rykker de civile retssager online. Det skriver DR Østjylland. 

- Man kan sidde hjemme i sofaen, oprette sagen og betale retsafgiften. Det eneste, man skal bruge, er sit Nem-id, siger retspræsidenten i Horsens, Ingrid Thorsboe.

Retspræsidenten erkender blankt, at sagsportalen, der rulles ud til resten af landet i foråret, vil stille krav til borgernes it-færdigheder. Men hun kalder moderniseringen nødvendig.

- Fordelene for alle parter er jo, at det bliver utroligt nemt at få overblik over sagen. Alle sagens dokumenter vil ligge digitalt, så de kan tilgås af alle. Man kan også se, hvor langt sagen er kommet, siger Ingrid Thorsboe og fortsætter:

- Det er også grunden til, at vi tror, at det vil give en betydeligt hurtigere sagsbehandling. I hvert fald når systemet er kørt ind og de værste børnesygdomme overstået.

Frygter stigning i stævninger
På sigt skal alle borgere anmelde digitalt, og kun folk, der ellers er fritaget fra digital post, kan få lov til at gøre det på gammeldags vis.

Ingrid Thorsboe vil ikke afvise, at det nu vil vælte ind med stævninger fra personer, der har set sig sure på naboens høje træ eller eksmandens formue.

- Men vi laver en kvalitetskontrol af det, der kommer ind. Vi kontrollerer om der rent faktisk er grundlag for at stævne, om stævningen er udfyldt korrekt, og om der er nedlagt en påstand, som i realiteten kan behandles ved domstolene, siger hun.

mfr / Ritzau

https://www.dkindkob.dkartikel/nu-kan-jyder-laegge-sag-an-med-et-klik