DK Indkøb

Også Odense har delt elevdata med Google ved en fejl

Tirsdag kom det frem, at Helsingør Kommune ved en fejl havde delt elevdata med Google. Nu oplyser Odense, at de har indberettet en lignende sag til Datatilsynet.
22. JAN 2020 12.04

ODENSE: I september sidste år blev Odense Kommune gjort opmærksom på, at der var et problem med datasikkerheden på de bærbare Chromebooks, som kommunen havde indkøbt i sommeren 2018. Fejlen blev efterfølgende indberettet til Datatilsynet. Det skriver TV2 Fyn.

- I Odense er vi tidligere blevet opmærksom på problemet, og det er håndteret, og elevernes adgang er lukket ned. Vi blev opmærksomme på udfordringen i september og reagerede dels ved at få lukket ned for elevernes adgang til at logge ind på YouTube via AppsOdense - dels ved at indberette det til Datatilsynet, siger chef for Budget, Analyse og Digitalisering i Børn- og Ungeforvaltningen Claus Færch til TV2 Fyn.   

Omkring halvdelen af landet kommuner vurderes til at have indkøbt Chromebooks til dele af sine skoleelever. Odense Kommune indkøbte i sommeren 2018 5.286 Chromebooks til kommunens 4., 5. og 6. klasses elever. 

Brugen af Chromebooks er blevet sat under lup, efter det tirsdag kom frem i Politiken, at Helsingør Kommune havde uden samtykke givet personlige oplysninger om skoleelever videre til YouTube, der er ejet af Google. 

I den forbindelse skrev Politiken, at Datatilsynet havde modtaget en indberetning vedrørende utilsigtet deling af elevdata efter en kommune havde indkøbt Chromebooks, og det står nu klart, at det var Odense Kommune, som havde indberettet sagen. 

esl

https://www.dkindkob.dkartikel/ogsaa-odense-har-delt-elevdata-med-google-ved-en-fejl