DK Indkøb

Skatteafgørelse blokerer Apples Viborg-løsning

KORT NYT3. SEP 2015 8.35

VIBORG: En skatteafgørelse fra i sommer rammer lige ind på tværs af den påtænkte Apple-løsning i Viborg, hvor tanken er at de lokale fjernvarmeselskaber skal aftage 25 grader halvvarmt vand og opformere det til en brugbar temperatur. Apple leverer vandet gratis, så man skulle tro at afgiften af 0 er 0 - men det er den ikke, viser en få måneder gammel afgørelse fra SKAT ifølge Dagbladet Børsen.

I en konkret afgørelse fra juni i en sag, hvor emballagevirksomheden Elopak i Lystrup ved Aarhus ville levere gratis overskudvarme til Lystrup Fjernvarme, har SKAT regnet sig frem til en afgift på 'tæt ved 34 pct. af investeringen', fortæller Lystrup Fjernvarmes direktør Poul B. Skou til Børsen, og i brancheorganisationen Dansk Fjernvarme bekræfter energiekspert John Tang Jensen at 'SKAT har en praksis med at smække 33 pct. i skat på investeringer, som man ikke kan komme udenom, når man skal benytte en varmepumpe til at hæve temperaturen' som i Viborg.

En rundspørge i Børsen til en række partiers energiordførere afslører, at de alle er udmærket klar over at afgiftspraksis er en hindring for at udnytte overskudsvarme. Den korte version er, at selv om alle ser fornuften i at genbruge varmen frem for at lade den gå til spilde, så er dilemmaet, at det offentlige regnskab har brug for afgiftspengene. Som Liberal Alliances energiordfører Villum Christensen formulerer det: 'Man har ingen løsninger, for så havde man jo kommet med dem.'

mk

 

https://www.dkindkob.dkartikel/skatteafgoerelse-blokerer-apples-viborg-loesning