DK Indkøb

Sønderborg dækker halvdelen af million-koncertunderskud

KORT NYT10. DEC 2019 8.54

SØNDERBORG: 25.000 mennesker så i juni Bon Jovi og Def Leppard spille Sønderborgs største koncert nogensinde på Kær Vestermark. Der var sat 35.000 billetter til salg, og arrangøren Kultur i Syd vidste allerede inden koncerten, at arrangementet ville give underskud. Regnskabet viser, at koncerten gav et underskud på 3,3 mio. kr. Det skriver JydskeVestkysten.

Byrådet godkendte i 2017 en underskudsgaranti for én stor koncert på Kær Vestermark. Underskudsgarantien er bygget op på den måde, at koncertarrangøren selv dækker underskud på op til en million. Sønderborg Kommune dækker underskud mellem en og to millioner. Underskud mellem to og seks millioner deles mellem koncertarrangøren og kommunen. Økonomiudvalget skal onsdag godkende en tillægsbevilling på knap 1,7 mio. kr. til underskudsgarantien.

- Det er da mange penge, og det er ærgerlige penge, med vi vidste, at det var det, der kunne ske. Der er flere parter, der tager del i underskuddet i bestræbelserne på at gøre Sønderborg til et sted, hvor de store ting kan forgå. Min vurdering er, at det er de lærepenge og de investeringer, man må lave, hvis man vil løfte sig, siger borgmester Erik Lauritzen (S).

MG

https://www.dkindkob.dkartikel/soenderborg-daekker-halvdelen-af-million-koncertunderskud