DK Indkøb

Østjyllands Brandvæsen hjemtager brandslukning

Hidtil har opgaven været varetaget af Falck, men efter udbud og forhandlinger med Falck har Østjyllands Brandvæsen valgt at hjemtage opgaven med brandslukning
5. APR 2018 5.47

AARHUS: Fra 1. oktober 2018 varetages brandslukning og redningsopgaver i den sydlige og vestlige del af Aarhus Kommune af Østjyllands Brandvæsen og ikke af Falck, som ellers havde vundet udbuddet med brandslukning i kommunen:

- Når vi vælger at hjemtage opgaven, er det simpelthen fordi, at de løsningsforslag, der er modtaget, ikke harmonerer med det, der er beskrevet i udbuddet. Derudover kan Østjylland Brandvæsen selv løse opgaven billigere end det tilbud, der er modtaget, siger chefen for den Operative Afdeling i Østjyllands Brandvæsen, Anders Rathcke .

Kontrakten mellem Falck og Østjyllands Brandvæsen udløb oprindeligt den 1. april 2018. Når hjemtagelsen af brandslukningen først sker fra den 1. oktober 2018, skyldes det en gensidig aftale om, at der skal være en så smidig overgang som muligt. Derfor er Falck og Østjyllands Brandvæsen enige om en forlængelse af den nuværende aftale på seks måneder.

Kontraktforlængelsen sker af hensyn til borgere og virksomheder, som ikke skal mærke en forandring ved at Østjyllands Brandvæsen overtager brandslukningen. Som en konsekvens af hjemtagelsen vil der ske en virksomhedsoverdragelse af de berørte medarbejdere fra Falck.

- Vi er glade for at samarbejde med Østjyllands Brandvæsen og kede af, at vi ikke har kunnet nå til enighed. I Falck ønsker vi at levere brandslukning med uddannede brandfolk, holdleder og i bedste fald også brandbiler. Vi har leveret en konkurrencedygtig pris på en samlet løsning og er overraskede over, at Østjyllands Brandvæsen kan levere en samlet løsning billigere. Vi er glade for, at vores medarbejdere kan fortsætte i Østjyllands Brandvæsen. Vi kører fortsat brand i Galten og ser frem til fortsat at samarbejde med Østjyllands Brandvæsen, siger Thomas Dietz, brandchef i Falck Vest.

 

rp

https://www.dkindkob.dkartikel/stjyllands-brandvaesen-hjemtager-brandslukning