DK Indkøb

Syddanmark strammer op efter hacker-kritik

KORT NYT17. APR 2018 11.45

SYDDANMARK: Der er for stor risiko for, at Region Syddanmarks patientdata havner i de forkerte hænder. Sådan lød kritikken fra Statsrevisorerne i november. Revisorerne kritiserede, at alt for mange medarbejdere havde lokale administrator-rettigheder. Samt at der var passwords, som ikke var skiftet i op til ni år, skriver TV Syd.

I 2016 øremærkede regionen 6,3 mio. kr. til it-sikkerhed, og det blev sat op til 7,9 mio. kr. sidste år. Ifølge regionen tyder intet på, at der skal bruges færre penge fremover. I efteråret måtte britiske sygehuse aflyse operationer efter et omfattende hackerangreb. Så galt er det endnu ikke gået i Danmark, men der er hackerangreb døgnet rundt. Udover at bruge flere penge har regionen for første gang oprettet et digitaliseringsudvalg, der blandt andet beskæftiger sig med it-sikkerhed.

- Vi har skærpet vores sikkerhed yderligere, for det er ekstremt vigtigt, at vi passer godt på borgernes sundhedsdata. Det handler også om, at borgerne har tillid til os. Samtidig er der brug for disse data for, at vi kan forbedre sundheden. Ny teknologi giver os nogle store muligheder, som vi skal udnytte, samtidig med at borgernes data bliver beskyttet, siger Mette Bossen Linnet (V), formand for Region Syddanmarks digitaliseringsudvalg

sl

 

https://www.dkindkob.dkartikel/syddanmark-strammer-op-efter-hacker-kritik