Red House blev drevet af Tvind, og tidligere elever beretter om en hverdag, hvor vold var helt normalt.
Foto: Eastern Daily Press

Tidligere elever anklager ledende Tvind-folk for vold og ydmygelser

Dansk leder af opholdssted og ledende medlemmer af Tvinds lærergruppe beskyldes for vold og ydmygelser mod børn i England. Politiet genåbner nu sagen.
15. AUG 2019 8.50

Neddysning af voldtægter, ydmygelser, grov vold og brækkede lemmer er bare nogle af de ting, som en række tidligere elever fra en af Tvinds tidligere småskoler i England nu anklager ledende medlemmer af Tvinds Lærergruppe for. I dag er flere af selv samme lærere aktive på opholdssteder i Danmark som enten ledere eller bestyrelsesmedlemmer. 

Eleverne var alle døgnanbragt på The Small School on Red House i Norfolk i 1980’erne og 1990’erne. Kommunen.dk har talt med ni tidligere elever, hvoraf fire står frem med navn, og de ni fortæller enstemmigt om en opvækst i et voldeligt miljø, hvor de lærere, der skulle passe på dem, manipulerede, hjernevaskede, slog eller ydmygede dem.

Småskolen blev i 1998 lukket af de sociale myndigheder, fordi man frygtede for elevernes ‘sundhed, sikkerhed og velfærd’. Britisk politi har tidligere undersøgt anklager mod skolen, uden at der blev rejst tiltale. De nye beretninger fra tidligere elever fik i sidste uge det britiske politi til at genoptage efterforskningen.

Forstander er nu leder i Ulfborg
Elever, som var på småskolen i 1980’erne, fremhæver især forstander Steen Conradsen som en af dem, der accepterede og udøvede vold. Han er i dag opført som leder af både et botilbud og et anbringelsessted på Tvind i Ulfborg og som driftsleder af endnu et botilbud. Han sidder desuden i bestyrelsen for Fonden Fælleseje, der ejer størstedelen af de bygninger, de Tvind-relaterede opholdssteder har hjemme i.

Kommunen.dk har forsøgt at kontakte Steen Conradsen via mail, telefon, sms og telefonsvarerbesked, men han er ikke vendt tilbage. Andre ti lærere, som arbejdede på skolen, har enten ikke svaret på henvendelser fra kommunen.dk eller meddelt, at de ikke ønsker at udtale sig.

 

Abonnenter på kommunen.dk kan læse hele artiklen her.

https://www.dkindkob.dkartikel/tidligere-elever-anklager-ledende-tvind-folk-for-vold-og-ydmygelser