DK Indkøb

To it-konkurrenter går sammen for at blive færdige

KORT NYT29. JUN 2017 14.24

Endnu en stor forsinkelse af nye, kommunale it-systemer er blevet afværget, efter at to rivaliserende it-selskaber er gået sammen om at få opgaven løst til tiden, skriver Berlingske Business.

Det er den danske it-koncern EG, som for at kunne nå i mål med det nye 300 mio. kr. dyre system, der blandt andet håndterer kontanthjælpen, har indgået aftale med sin konkurrent, Netcompany, der nu skal levere en del af det nye system for at gøre det hurtigere færdigt. EG har samtidig indvilliget i at betale en kompensation til kommunerne på op til 50 mio. kr. på grund af forsinkelsen.

Dermed sikrer de to it-kæmper sig sammen mod en gentagelse af det offentlige slagsmål, som det tidligere kommunalt ejede it-selskab KMD landede i oven på gentagne og massive forsinkelser med at kunne levere andre it-systemer, som KMD havde genvundet udbuddet af, til kommunerne. EG måtte onsdag morgen som følge af samarbejdsaftalen afskedige 26 medarbejdere, som hidtil har arbejdet med de dele af kontrakten, som Netcompany nu overtager ansvaret for.

Læs historien i Berlingske Business

ka

 

 

 

https://www.dkindkob.dkartikel/to-it-konkurrenter-gar-sammen-for-at-blive-faerdige