DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Bornholm hænger på Danske Bank

KORT NYT7. JUL 2020 11.00

BORNHOLM: Efter at have opsagt sin aftale med Danske Bank, forsøgt at få en aftale med en af de tre andre banker, der er repræsenteret på øen, og endda nødtvunget forlænget aftalen med Danske Bank for at opgaven kunne sendes i EU-udbud, er Bornholms Regionskommune nu landet på en fireårig aftale med - Danske Bank.

Danske Bank vandt udbuddet, oplyser kommunen på sin hjemmeside, og ifølge TV2 Bornholm var det, fordi ingen andre bød. Kommunen opsagde sin aftale med Danske Bank i 2018 i kølvandet på hvidvasksagen i Estland, men interessen for at gøre bornholmske kommunale bankforretninger var begrænset blandt andre pengeinstitutter.

Beslutningen i sin tid om at udskifte Danske Bank byggede på et ønske om at 'finde en bank, som kan leve op til de etiske retningslinjer', og da det nu skal være Danske Bank, der gør det, har kommune og bank i kontraktmaterialet fulgt nogle af KL's Bankråds anbefalinger, der netop er kommet efter hvidvasksagerne med det formål at sikre sig mod lignende i fremtiden. Kontrakten løber fra næste år og fire år frem med mulighed for forlængelse.

mk