dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Et halvt års betinget til tidligere it-chef

Betinget fængselsstraf, samfundstjeneste og bøde til tidligere chef i Rudersdal i udløber af Ateasagen.

RUDERSDAL: En tidligere it-chef i Rudersdal Kommune er idømt seks måneders betinget fængsel i en udløber af Atea-sagen.

Straffen skal ikke afsones, hvis den dømte opfylder krav om at udføre 120 timers samfundstjeneste. Desuden skal han betale en tillægsbøde på 60.000 kr.

Dommen faldt i et retsmøde i Lyngby, hvor den tidligere chef i hovedtræk erkendte at have været på golfferier i Thailand, hvor en del af udgifterne blev betalt af it-firmaet Atea eller kommunens konto hos Atea.

Den dømte var årligt på golfferier i Thailand. Ved tre rejser i 2012-2014 fik den kommunale chef en vinding på knap 42.000 kr.

Foruden Thailand-rejserne er han dømt for at have fået to middage. Desuden er han dømt for en computer, en iPad og flere telefoner, som han beholdt efter ansættelsen i kommunen eller gav eller solgte videre.

Sagen er en udløber af den store Atea-sag om bestikkelse af offentligt ansatte. En af de tidligere dømte deltog i denne sag som vidne.

Der var afsat seks dage til retssagen med start mandag, men på grund af den tidligere it-chef tilståelse kunne den afsluttes hurtigere. Den dømte modtog dommen, og også anklageren er tilfreds.

Ritzau / ak / mk

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.