DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Helsingør gør klar til at renovere værftshaller

Forud for selve renoveringsarbejdet går en proces, hvor der skal findes den rigtige bygherrerådgiver. Helsingør Kommune har netop sendt opgaven i udbud
11. MAR 2021 15.17

HELSINGØR: Den 1. januar 2021 kunne Helsingør Kommune endelig for alvor gå i gang med det projekt, der skal munde ud i en renovering af de gamle Værftshaller, et af de sidste samlede bevarede skibsværftsmiljøer i Danmark, oplyser kommunen.

Projektet er overgået fra byudviklingsafdelingen Bylab til Center for Økonomi og Ejendomme med en ny projektleder ved roret. Med bevillingen fra byrådet på 91 mio. kr. i ryggen, tager styregruppen i det mangeårige projekt nu hul på renoveringsfasen.

De 91 mio. kr. vil dække nyt tag, renovering af vinduer, ny kloak, nyt el og brandsikring. Derudover er kommunen i gang med en fundraising-proces, så der forhåbentligt kan rejses penge til selve indholdet i hallerne.

Nænsomhed

Forud for selve renoveringsarbejdet går en proces, hvor der bl.a. skal findes den rigtige bygherrerådgiver. Helsingør Kommune har netop sendt opgaven i udbud og forventer at have en bygherrerådgiver på plads til maj. Herefter skal der udarbejdes byggeprogram og rådgiver/entreprenør-opgaven skal i udbud.

Det samlede hold forventes at være på plads i januar 2022, og selve renoveringen kan gå i gang i slutningen af 2022.

Lokalplanen, som byrådet vedtog enstemmigt 1. marts, skal sikre, at de bevaringsværdige industrihaller fra 1882 istandsættes nænsomt og med respekt for stedets særlige ånd. Lokalplanen giver også mulighed for at Værftshallerne kan omdannes til et internationalt centrum for kultur, kunst, uddannelse og teknologi.