dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Frasorteret helikopterfirma får lov at byde

KORT NYT12. APR 2021 8.45

Der bliver nu ikke to, men tre firmaer, som får lov at byde på opgaven med at flyve akuthelikoptere i Danmark. Regionerne besluttede fredag at invitere den britiske koncern Babcocks svenske datterselskab til at byde, efter at firmaet havde fået udbuddet sat på pause via en klage til Klagenævnet for Udbud. Det skriver Jyllands-Posten.

Babcock var blevet frasorteret under den såkaldte prækvalifikation på grund af manglende økonomisk robusthed. Forud lå en svær vurdering af, hvorvidt en erklæring fra moderselskabet om kapitaltilførsel til det svenske datterselskab var tilstrækkeligt bindende, siger lektor i udbudsret Carina Risvig Hamer til avisen.

Udbuddet handler om, hvem der fra 2023 skal have opgaven med at flyve de landsdækkende akuthelikoptere. Der er tale om et udbud på over 1,2 mia. kr.

ak 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.