dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Google køber mere jord i Fredericia

FREDERICIA: Byrådet i Fredericia godkendte mandag aften salget af et erhvervsområde på godt 120.000 kvm til Google. Området ligger i direkte forlængelse af det nuværende datacenter, som Google har bygget på en seks gange større grund.

Google har ifølge kommunen tradition for at involvere sig aktivt i lokalmiljøet omkring deres datacentre. I Fredericia har techgiganten støttet byens maskinmesterskole med blandt andet et "minidatacenter", og Fredericia Museum har modtaget 600.000 kr. til formidling af den lokale historie. Derudover samarbejder Jobcenter Fredericia, Business Fredericia og Google om at give ledige en digital opkvalificering.

Google har ikke taget stilling til, hvordan og hvornår den ekstra jord konkret skal benyttes. Foruden salget af de 120.000 kvm har byrådet givet Google køberet til yderligere 375.000 kvm.

ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.