dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Radikale på Frederiksberg vil blackliste Bech-Bruun

KORT NYT6. MAR 2022 13.09

FREDERIKSBERG: Hvis Højesteret stadfæster eller skærper landsrettens dom over advokatfirmaet Bech-Bruun i udbyttesagen, skal firmaet blacklistes af Frederiksberg Kommune. Det foreslår De Radikale, og forslaget skal behandles mandag aften i kommunalbestyrelsen, hvor det dog næppe bliver vedtaget, skriver TV2 Lorry.

Bech-Bruun blev i landsretten dømt til at tilbagebetale et honorar på 3,5 mio. kr. til Skat, fordi firmaet lavede en advokatundersøgelse for Skatteministeriet, selv om fire af firmaets advokater tre år forinden havde rådgivet en tysk bank, der siden blev dømt for bedrageri mod Danmark. Dermed havde firmaet et habilitetsproblem, vurderede Østre Landsret i en dom, som er anket af Bech-Bruun.

Ifølge forvaltningen vil en beslutning her og nu om ikke at bruge firmaet imidlertid være i strid med udbudsloven, fremgår det af dagsordenen. Derfor vil De Radikale formentlig mandag beslutte at trække forslaget igen, oplyser viceborgmester Lone Loklindt (R) til TV2 Lorry.

ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.