dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Havnen i Gedser skal udvikles - måske med boliger og hotel
Det er den østlige del af Gedser Havn, der over de kommende år skal udvikles.
Foto: Patrick Kirkby, Guldborgsund Kommune

Havnen i Gedser skal udvikles - måske med boliger og hotel

Et offentligt-privat partnerskab skal forvandle den østlige del af Gedser Havn.
25. MAR 2022 12.34

GULDBORGSUND: Alle muligheder står åbne, både for erhverv, bolig og hotel, når landskabsarkitekter hen over foråret skal levere en plan, der blandet andet skal tiltrække nye investorer til den østlige del af havnen på Danmarks sydspids.

Det fastslår borgmester Simon Hansen (S) fra Guldborgsund Kommune, som er gået sammen med Scandlines, Business Lolland-Falster og Visit Lolland-Falster for at sætte gang i en udvikling af det, der engang var en af landets mest aktive fiskerihavne.

Scandlines, der ejer Gedser Havn, sætter sine grunde og bygninger i spil for de rette projekter, understreger kommunikationschef Anette Ustrup Svendsen.

- I forbindelse med indsættelsen af de to nye hybridfærger til Gedser-Rostock investerede vi over 300 millioner kroner i færgeterminalen i Gedser. Men den østlige del af havnen bruger vi ikke aktivt, og da lejemålet med Guldborgsund Kommune udløber med udgangen af 2023, har vi absolut en interesse i at finde en anvendelse for det areal, der kan tilbyde en af Danmarks bedste udsigter, siger hun.

Scandlines, Guldborgsund Kommune og Visit Lolland-Falster bidrager hver især til finansieringen af et projektforslag til udviklingen af havneområdet, som leveres af landskabsarkitekterne Schønherr.

Landskabsarkitekterne har fået frie rammer for projektet, men det er et krav, at der skal skabes en helhedsplan for havnen samt et eller to meget konkrete og realiserbare projektforslag, som en interesseret investor vil kunne arbejde videre på.

ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.