dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Snyd med helbredstillæg:
Kommunal kontrol førte til to domme for bedrageri

KORT NYT2. FEB 2023 14.07

JAMMERBUGT: To kvinder fra en privat, nordjysk sundhedsklinik er blevet dømt for omfattende og groft bedrageri mod Jammerbugt Kommune, skriver Nordjyske. De dømte, som er 56 og 40 år, fik henholdsvis 12 og otte måneders betinget fængsel og skal desuden udføre samfundstjeneste.

Sagen bestod af to dele. Dels opdagede kommunens kontrolenhed, at begge kvinderne havde modtaget sygedagpenge på dage, hvor de havde været på arbejde. Og dels opdagede kommunens borgerservice i forbindelse med den almindelige udbetalingskontrol, at klinikken havde søgt og fået udbetalt helbredstillæg for behandlinger til pensionister på kvindernes klinik, uden at klinikken, som den burde, også havde indberettet behandlingerne til regionen.

Dermed er kommunen blevet snydt til at udbetale omkring 900.000 kr. i helbredstillæg, og sammen med de uretmæssige sygedagpenge løber det samlede beløb op i over en mio. kr. Kommunen overvejer nu, om den skal anlægge erstatningssag i håb om at få pengene tilbage, skriver avisen.

ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.