dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Ankestyrelsen går ind i sag om Aalborg Kommunes støtte til TV2 Nord

Sophie Løhde oplyser, at Ankestyrelsen har bedt om redegørelse.
16. FEB 2023 15.11

AALBORG: Aalborg Kommune har gennem en årrække støttet TV2 Nord med over en mio. kr. til dækning af blandt andet Nibe Festival og DGI Landsstævne.

Som Nordjyske løbende har afdækket, er pengene ofte blevet overført, efter at Mikael Justesen, TV2 Nords adm. direktør og ansvarshavende chefredaktør, har taget direkte kontakt til borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S). De to sad i samme netværksgruppe, da det første tilskud blev udbetalt, og borgmesteren har i flere tilfælde kun brugt en eller to dage på at godkende tilskuddene.

Flere eksperter har kritiseret sagsbehandlingen - bl.a. Jesper Olsen, som er formand i Transparency International Danmark.

Det fik Kim Edberg Andersen, folketingsmedlem for Nye Borgerlige, til i starten af februar at bede indenrigs- og sundhedsministeren om at forholde sig til Nordjyskes afsløringer. Torsdag har ministeren svaret, at Ankestyrelsen kigger på sagen.

Potentiel tilsynssag

"Ankestyrelsen har oplyst Indenrigs- og Sundhedsministeriet om, at styrelsen sender en høring til Aalborg Kommune om den konkrete sag, der er omtalt i artiklen," skriver ministeren og fortsætter:

"Da den pågældende sag potentielt kan blive en tilsynssag i Ankestyrelsen, som jeg efterfølgende vil kunne tage stilling til som øverste tilsynsmyndighed, finder jeg det allerede af den grund rigtigst at afholde mig fra at kommentere den konkrete sag."

Ankestyrelsen undersøger i forvejen Aalborg Kommune i en anden sag om støtte. Det drejer sig om kommunens støtte til to velkomstreceptioner for 3F, som blev betalt af eventafdelingen i borgmesterens forvaltning.


ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.