DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

300 borgeres cpr-numre lækket i Haderslev

KORT NYT11. JAN 2017 9.04

HADERSLEV: En fil, der indeholder navne, adresser og cpr-numre på 300 personer i Haderslev Kommune er ved en fejl blevet sendt til en borger i forbindelse med svar på begæring om aktindsigt. Det skriver JydskeVestkysten.

Selvom filen med de personfølsomme oplysninger blev fejlsendt af kommunen tilbage i januar sidste år, er fejlen først blevet opdaget i juledagene, hvor modtageren af filen offentliggjorde navnene på de 300 personer - dog uden cpr-numre - i en Facebook-gruppe, han har oprettet til modstand for en vindmøllepark i Gram. 

Offentliggørelsen har medført en del virak, både blandt borgere der ikke ønsker deres navn offentliggjort i en Facebook-gruppe mod vindmøller, og i kommunen, hvor man har haft travlt med at finde ud af, hvordan fejlen kunne ske. En redegørelse viste så tirsdag eftermiddag, at filen ved en fejl var sendt ud med aktindsigten. Kommunen oplyser, at proceduren nu ændres, så aktindsigt fås via hjemmesiden, hvor alle dokumenter scannes for personfølsomme oplysninger. 

mfa