dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

7 pct. af busdriften er sparet væk på fire år

KORT NYT2. APR 2024 6.46

En dugfrisk opgørelse fra Trafikselskaberne i Danmark viser, at der er skåret 7 pct. af busdriften væk de seneste fire år. Det skriver Jyllands-Posten. Besparelserne har været størst på Fyn og i Midtjylland, hvor der er skåret henholdsvis 12 og 11 pct. af køreplanstimerne, siden coronaen ramte. Til gengæld er priserne steget kraftigt - med 19 pct. i samme periode.

Steen Vindum (V) er formand for trafikselskaberne og tidligere borgmester i Silkeborg. Han kalder udviklingen bekymrende, men frygter, at det vil gå yderligere ud over de tyndest befolkede egne de kommende år, fordi omlægningen fra diesel til el eller gas gør busserne dyrere i drift.

Transportminister Thomas Danielsen (V) erkender, at der er tale om en kedelig udvikling, og at der er brug for en grundlæggende debat. Han sætter sin lid til et ekspertudvalg, han har nedsat til at komme med bud på fremtidens kollektive trafik. Den første delrapport ventes inden sommerferien.

ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.