dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

75 pct. af alle nye busser i Danmark kører på el

KORT NYT2. DEC 2022 10.50

Elbusserne bliver mere og mere populære som alternativ til diesel-drevne i til at dække den danske bybustrafik. Ud af 408 busser som blev nyregistreret i Danmark i årets første ti måneder var 308 elbusser. Det svarer til at tre ud af fire nye busser i Danmark er elbusser Det skriver det svenske fagblad Bussmagasinet.

Bemærkelsesværdigt er det, at størstedelen af disse nye elbusser er leveret af kinesiske virksomheder. således bliver 178 af de elektriske busser leveret af kinesiske producenter mens 130 af europæiske. Traditionelt store busproducenter som Volvo og Scania er helt fraværende i den danske registreringsstatistik det seneste ti måneder, oplyser mediet.

Den største elbusleverandør er Yutong med 72 nyregistrerede busser i perioden januar til oktober. Dermed er Yutong også samlet set den største busleverandør i Danmark. Van Hools elbus ‘A13ø kommer på andenpladsen i den danske registreringsstatistik med 67 busser. Dernæst kommer Chinese Golden Dragon med 58 busser. Først på fjerdepladsen i statistikken kommer en ikke elektrisk bus i form af Setra med 35 busser. 

amp

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.