dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Mail-læsning skyldtes mistanke om læk i telesag

Kritisk teleanalytiker kunne referere fortrolige oplysninger fra lukkede møder, mener borgmester i Ringkøbing-Skjern

RINGKØBING-SKJERN: Det var korrespondancer mellem byrådsmedlemmer og Ringkøbing-Skjern Kommunes onde ånd i fiberbredbåndssammenhæng, teleanalytiker John Strand, der fik borgmester Iver Enevoldsen (V ) til at læse otte kommunalbestyrelsesmedlemmers mails. Borgmesteren mente nemlig, at teleanalytikeren kunne referere fra lukkede møder.

Den beslutning er siden blevet politianmeldt af en af de otte, SFs Niels Rasmussen, og har fået John Strand til at opfordre borgmesteren til at gå af.

John Strand har ad flere omgange offentligt kritiseret og anklaget Ringkøbing-Skjern Kommune for at have brudt loven ved at betale Energi Midt 70 mio. kr. for at sikre fiberbredbånd til alle kommunens husstande.

Han mener, at kommunen har brudt EUs regler ved ikke forinden at lave en høring blandt de lokale teleselskaber og ved ikke at kortlægge de eksisterende bredbånd - en sag som efter at have været sendt til Statsforvaltningen nu er landet på EU-Kommisionens bord.

Mailbombardement
Siden marts har han bombarderet lokale politikere og journalister samt andre interesserede med mails, hvori han bl.a. anklager kommunen og især borgmester Iver Enevoldsen (V) for alt fra at fifle med referater fra kommunalbestyrelsesmøder til at tale usandt om, hvor mange borgere, der kan få glæde af fiberforbindelsen samt underdrive, hvor lang tid den vil tage at etablere. 

Og det var altså en af disse mails, der i går fik Iver Enevoldsen til at læse otte kommunalbestyrelsesmedlemmers mailkorrespondancer.

Frygter ikke anmeldelse
Efter at have gennemlæst alle otte politikeres korrespondancer med John Strand, fandt borgmesteren ingen beviser for, at der havde fundet et læk af fortrolige oplysninger sted.

Politianmeldelsen tager han med ophøjet ro. 

- Det er aldrig rart, at blive meldt til politiet. Men vi har ment, at det var nødvendigt at gennemgå mails fra de personer, som har skrevet mails til John Strand, forud har vi selvfølgelig fået bekræftet, at vi har hjemmel til at gøre det, siger han til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.