dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Tre hovedstads-kommuner vil kun handle med firmaer der betaler fair skat

Albertslund og København vil udvikle en certificerbar standard for 'Fair Tax' sammen med Dansk Standard. Rødovre tilføjer nu afsnit om skatteunddragelse i sin indkøbspolitik
3. JUL 2017 10.59

ALBERTSLUND / KØBENHAVN / RØDOVRE: Albertslund Kommune har allerede en skattelypolitik, og nu er kommunen gået sammen med Københavns Kommune om at afklare muligheden for at udvikle en certificerbar standard for 'Fair Tax'. Den opgave skal Dansk Standard stå for, lyder det fra Albertslund Kommune.

Formålet er at give bedre mulighed for at skabe gennemsigtighed om virksomheders skatteforhold, herunder om de betaler deres fair del af skat og ikke anvender aggressiv skatteplanlægning i deres økonomistyring.

I den forbindelse har Albertslund og Københavns Kommune indgået et samarbejde med Dansk Standard, der har fået til opgave at gennemføre en forundersøgelse om muligheden for at udvikle en standard for 'Fair Tax'.

Forundersøgelsen vil foregå i perioden juli 2017 - januar 2018 og er et skridt mod et muligt større projekt, som er selve arbejdet med at udvikle en standard for 'Fair Tax'. Hvis dette arbejde skal igangsættes, kræver det, at der er den nødvendige opbakning fra flere interessenter i markedet. Hvis standardiseringsarbejdet igangsættes, forventes det at tage omkring tre år.

Albertslund kommune har en løbende dialog med flere interessenter omkring skattely-problematikker, som vurderer, at det at få lavet en standard er den rigtige vej at gå, lyder det fra kommunen.

Krav til bankerne
Også Rødovre arbejder på at undgå skatteunddragende virksomheder. Økonomiudvalget har vedtaget en ny indkøbspolitik, der også rummer et afsnit om skattely/skatteunddragelse.

Eksempelvis må Rødovre Kommunes bankforbindelser ikke medvirke til, at deres kunder på ulovlig vis kan unddrage sig skattebetaling ved at banken rådgiver om anvendelse af skattely og/eller ulovlig skatteplanlægning (aggressiv skatterådgivning). Dette gælder nationalt og internationalt.

Rødovre Kommunes udbud vil fremover indeholde krav om, at leverandører ikke anvender skattely og/eller medvirker til systematisk ulovlig skatteunddragelse. Samtidg vil komunen i tæt samarbejde med kommunens revision løbende drøfte og tilrettelægge mulige kontrolforanstaltninger.

- Folketinget har nyligt vedtaget en skattelypakke, og Erhvervsministeriet har lovet en vejledning til kommunerne inden sommerferien. Det er så tanken, at erfaringerne fra kommunerne skal udmønte sig i ny lovgivning, når erfaringerne fra kommunerne kendes, udtaler byrådsmedlem i Rødovre Peter Mikkelsen (EL) til dknyt.

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.