Aabenraa inviterer virksomheder til at bakke op om klimaerklæring

Som den første kommune har Aabenraa formuleret en klimaerklæring, som virksomheder og institutioner i kommunen kan bakke op om.
24. NOV 2022 11.27

AABENRAA: Aabenraa Kommune vil gerne tage ansvar for den grønne omstilling og har derfor som den første kommune i Danmark formuleret en klimaerklæring, som virksomheder kan bakke op om, og det inviteres de nu til at køre, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Klimaerklæring Aabenraa er blevet til på baggrund af input fra virksomheder, samarbejdspartnere, institutioner og borgere under udarbejdelsen af klimaplanen, og nu kan virksomheder og institutioner bakke op om erklæringen og fremhæve, hvordan de selv arbejder med den grønne omstilling.

- Den grønne omstilling er noget, vi skal skabe sammen, og med Klimaerklæring Aabenraa inviterer vi virksomheder og institutioner til at bakke op om den fælles ambition for Aabenraa Kommune om at være klimaneutral senest i 2050. Der er mange veje til løsningerne, og vi ønsker, at den grønne omstilling bliver et samlende projekt, hvor man bidrager med det, man kan, siger formand for Udvalget for Bæredygtig Udvikling, Erik Uldall Hansen (S).

Virksomheder og institutioner med adresse i Aabenraa Kommune kan bakke op om Klimaerklæring Aabenraa, og det er helt op til virksomheden at vælge, hvad de fremhæver som fokusområdet i deres arbejde for den grønne omstilling. Det kan for eksempel være energioptimering af bygninger, bæredygtige indkøb og produktion eller affaldssortering.

amp