dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Aabenraa stiller grønne krav til forpagtere
Aabenraa Kommune bortforpagter knap 400 hektar landbrugsjord.
Foto: Claus Thorsted/Jyskfynskemedier/Ritzau Scanpix

Aabenraa stiller grønne krav til forpagtere

AABENRAA: Aabenraa Kommune har godkendt det kommende udbud af forpagtningskontrakter for landbrugsjord, oplyser kommunen.

De nuværende kontrakter udløber ved udgangen af 2024, og det kommende udbud har i højere grad fokus på at fremme biodiversiteten, bl.a. er der krav om pesticidfri dyrkning samt etablering af randzoner og dyrkningsfri bræmmer af hensyn til dyre- og planteliv.

- I den grønne dagsorden er alle punkter vigtige, lige fra de store projekter om vedvarende energi til biodiversitet og dyre- og planteliv. Derfor har det været vigtigt for os, at et nyt udbud naturligvis blev et grønt udbud, siger borgmester i Aabenraa Kommune Jan Riber Jakobsen (K).

Udbuddet kommer, efter at Aabenraa i 2022 vedtog en biodiversitetsstrategi blandt andet med fokus på at udnytte landbrugsjord til at fremme biodiversiteten.

- Derfor er jeg glad for, at vi nu har godkendt et nyt udbud, hvor vi stiller rimelige krav om biodiversitet, uden at det ødelægger den landbrugsfaglige praksis, siger Erik Uldall Hansen (S), formand for udvalget for bæredygtig udvikling.

I april 2023 godkendte Aabenraa Kommune udtagning af 41 hektar af de forpagtede arealer til biodiversitetsformål. Derudover ændrede udvalget kravene til dyrkning af de bortforpagtede landbrugsarealer efter retningslinjerne i biodiversitetsstrategien. 

Aabenraa Kommune bortforpagter landbrugsjord i 35 separate kontrakter med et samlet udbud på 395 hektar jord.

Udbudsperioden strækker sig fra 13. maj 2024 til 3. juni 2024. 

dotn

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.