dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Aarhus vil have sociale robotter ind på plejehjemmene
Sundheds- og Omsorgsudvalget i Aarhus Kommune vil arbejde videre med den japanske robot Lovot henvendt til plejehjem og demente. (Arkivfoto)
Foto: Franck Robichon/EPA/Ritzau Scanpix

Aarhus vil have sociale robotter ind på plejehjemmene

KORT NYT23. APR 2024 10.50

AARHUS: Efter en studietur til Japan undersøger Aarhus Kommune nu muligheden for at få en social robot ind på plejehjemmene. Sundheds- og Omsorgsudvalget blev præsenteret for robotten 'Lovot' på en studietur i november sidste år. Og nu er robotten ét af de tiltag, som man vil arbejde videre med at få til Aarhus. Det skriver Jyllands-Posten.

- Jeg tror helt sikkert, at den kan bruges i forhold til nogle mennesker med demens eller andre diagnoser. Vi skal prøve nye ting af, for vi står over for store udfordringer i ældreplejen. Vi er nødt til at turde at afprøve nogle ting og turde at sige ja tak, men vi skal også passe på med det etiske aspekt, siger udvalgsformand Anette Poulsen (S).

Robotten har været testet på ældre med demens i Skive, Viborg og Aalborg kommuner ledet af professor Birthe Dinesen. Konklusionen var, at størstedelen blev rigtig glade. Birthe Dinesen forklarer, at den for eksempel kan aflede og berolige en person med demens, der ikke vil op om morgenen og derfor kunne være udadreagerende og aggressiv. Hun understreger dog, at den ikke kan træde i stedet for personale. Forventeligt kommer robotten til Europa i 2026.

mar

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.