DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Vinge Centrum
Foto: Henning Larsen Architects

Advokat: Utilstrækkelig journalisering i Vinge-projektet

Borgmester John Schmidt Andersen (V) afviser at kende til problemer med manglende journalisering i stort byudviklingsprojekt
14. DEC 2017 10.17

FREDERIKSSUND: Situationen i Frederikssund Kommune med det store byprojekt Vinge, som mangler 163 mio. kr. i kassen, kræver høj mødeaktivitet - og løber nu ind i problemer med manglende journalisering og nøglepersoner, der ikke længere er ansat.

Der er tale om et af Danmarks største byudviklingsprojekter, hvor forhandlinger mellem parterne trækker ud, og kommunen mangler 163 mio. kr. i indtægter for salg af byggeretter, politikerne havde budgetteret med i 2017.

I et fortroligt brev, som DR København er i besiddelse af, sendt fra advokatfirmaet Nielsen Nørager på vegne af Frederikssund kommune til advokatfirmaet Horten, der har rådgivet kommunen, står der at:

'Der foreligger ikke en struktureret og fyldestgørende arkivering af sagsakterne, der gør det muligt for det nye projektteam og økonomiafdelingen nuværende medarbejdere at gøre sig bekendt med projektforløbet'.

I brevet bliver der forklaret om forskellige problemer med den aftale, som Horten har hjulpet Frederikssund kommune med at indgå med samarbejdsparterne AP Ejendomme og MT Højgaard om etableringen af det stort opslåede byggeprojekt.

Ingen at spørge
Og det er særligt problemer med, hvordan forhandlingerne af projektets kontrakter er foregået, der vækker bekymringer. Der er nemlig ikke blevet noteret og journaliseret tilstrækkeligt i forbindelse med forhandlingerne, og samtidig har kommunens folk ikke nogen at spørge, da de personer, som arbejdede med aftalen, ikke længere er ansat i kommunen, fremgår det.

Brevet var bilag på den lukkede dagsorden til det ekstraordinære byrådsmøde onsdag aften. Det var også med som bilag på et møde i økonomiudvalget fredag i sidste uge. Ved begge møder sad borgmester John Schmidt Andersen (V) for bordenden.

Alligevel afviser han efter aftenens byrådsmøde at kende noget som helst til problemer med journaliseringen.

- Det ved jeg ikke, så det kan jeg ikke kommentere på. Jeg ved det simpelthen ikke, lød det fra borgmesteren til DR.

- Det er ikke noget, I har drøftet i dag?

- Nej overhovedet ikke. Vi har drøftet fremadrettet. Hvornår kan man forvente, at konsolideringsfasen er slut og hvornår begynder der at komme indtægter for Vinge Centrum. Alt det andet du snakker om, ved jeg ikke noget om, siger han til DR.

- Jeg har fået oplyst at der har været problemer med hele aftalegrundlaget. Det har ikke noget på sig?

- Jeg aner ikke noget om det, så det kan jeg ikke svare på. Det er for at sige det kort siger han til DR.

ka