DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Amager Ressource Center har indkøbt kalk, kedelmurværk og servicearbejde for i alt 121 mio. kr. uden at sende opgaverne i udbud. Et internt notat viser, at der er flere ulovlige kontrakter.
Foto: Linda Kastrup, Ritzau Scanpix.

Affaldsdirektør i internt notat: Der er flere ulovlige millionkontrakter

En 'indledende screening' af indkøb hos det kommunalt ejede affaldsselskab ARC afslører flere ulovlige indkøb
28. MAJ 2018 16.41

Mængden af ulovlige leverandørkontrakter hos Amager Ressource Center (ARC) er større, end offentligheden hidtil har fået kendskab til.

Det viser et notat fra det kommunalt ejede affaldsselskabs konstituerede direktør, Dan Fredskov, som er blevet sendt til selskabets bestyrelse, og som kommunen.dk har fået aktindsigt i.

'Der står allerede nu – efter en indledende screening – klart, at der vil være andre indkøb, som burde have været sendt i EU-udbud', forklarer Dan Fredskov i notatet, der er dateret torsdag den 24. maj.

Notatet er sendt til bestyrelsen få timer efter, at kommunen.dk samme dag publicerede en artikel om, at ARC siden 2010 har sendt opgaver for i alt 121,3 mio. kr. direkte videre til tre private virksomheder - på trods af, at opgaverne ifølge loven burde have været sendt i offentligt udbud.

På baggrund af kommunen.dk's afdækning af ulovlige ordrer har direktør Dan Fredskov 'igangsat en undersøgelse af ARC's nuværende indkøbsportefølje'. Resultaterne vil blive fremlagt for bestyrelsen i september, fremgår det af notatet.

Ansvarlig i alle årene
Samtidig bekræfter Dan Fredskov over for kommunen.dk, at han var den ansvarlige chef, da de ulovlige kontrakter blev indgået. Han var teknisk chef i alle årene, indtil han sidste år blev konstitueret som direktør.

- I det tidsrum, hvor jeg var teknisk chef, havde jeg ansvaret for det område, siger Dan Fredskov, der henviser til, at det overordnede administrative ansvar lå hos den daværende direktør, Ulla Röttger, som forlod stillingen i april 2017 efter intern uro.

 

Abonnenter hos kommunen.dk kan læse mere her og her. Mulighed for en måneds gratis prøveabonnement.