DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

AirNet får støtte fra Venstre i klage over vestjysk bredbåndsplan

Torsten Schack Petersen (V) om Ringkøbing-Skjerns samarbejde med Energi Midt: Kommunalt bredbånd er konkurrenceforvridende. Borgmesteren er uforstående
20. JAN 2016 13.33

RINGKØBING-SKJERN: Venstre retter nu en skarp kritik mod Ringkøbing-Skjern Kommunes planer om fiberbredbånd til alle kommunens husstande, oplyser DR Midt & Vest.

Aftalen skal undersøges til bunds, for en kommune skal ikke konkurrere med private udbydere af bredbånd, siger Venstres IT- og Teleordfører Torsten Schack Petersen. Han henviser til selskabet AirNet, som tilbyder trådløst bredbånd til store dele af kommunen. Selskabet har klaget over kommunens fiberbredbåndsaftale og får altså nu opbakning fra Venstres IT- og Teleordfører.

Torsten Schack går dermed stik imod sine partifæller i den Venstre-ledede Ringkøbing-Skjern Kommune, men det bekymrer ham ikke.

70 mio. kr.
- Som gode venstrefolk, så er vi jo ikke interesserede i, at vi skal bruge offentlige penge til at udkonkurrere et privat selskab, siger han til DR Midt & Vest.

Ringkøbing-Skjern Kommune har skudt 70 mio. kr. i aftalen med Energi Midt om at levere fiberbredbånd til alle kommunens husstande.

Borgmester Iver Enevoldsen (V) er uforstående over for kritikken.

- Vi har kørt det i udbud helt efter bogen. Og vi har været i tæt dialog med både Erhvervsstyrelsen og advokatfirmaer for at være helt sikker på, at det nu også var i overensstemmelse med lovgivningen og EU-reglerne, så det er jeg noget uforstående overfor, siger han til DR Midt & Vest.

ka