dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Dele af EU's statsstøtteordning forlænges med et halvt år

Der er godt nyt for virksomheder, som stadig lider under forhøjede energipriser grundet krigen i Ukraine.
21. NOV 2023 9.10

EU-Kommissionen justerer udfasningen af de midlertidige bestemmelser for statsstøtte til virksomheder i forbindelse med højere udgifter grundet krigen i Ukraine. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Tiltagene, som giver mulighed for at give støtte til høje energipriser og opvarmning, bliver forlænget med seks måneder til den 30. juni 2024.

- Med denne justering, kan medlemsstaterne vedligeholde deres støtte under den kommende vinter som et sikkerhedsnet, hvis nogle virksomheder stadig er påvirket af den økonomiske ubalance skabt af Ruslands krig i Ukraine, skriver kommissionen.

Kommissionen hæver også loftet for, hvor meget statsstøtte virksomheder kan modtage under bestemmelsernes sektion 2.1 om "begrænsede støttebeløb".

For virksomheder i agrikultursektoren er det steget fra 1,9 millioner kroner til 2,1 millioner kroner, virksomheder i fiskeri- og vandkultursektoren 2,2 millioner kroner til 2,5 millioner kroner og for virksomheder i andre sektorer lyder loftet nu på 16,8 millioner kroner fra før 14,9 millioner kroner.

Støtte til at dække energiudgifter må kun gives, hvis omkostningerne er betydeligt højere end før energikrisen.

/ritzau/
 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.