dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Designskolen på jagt efter hovedentreprenør til transformation af bygninger
Visualisering af den moderniserede designskole.
Foto: Cubo Arkitekter

Designskolen på jagt efter hovedentreprenør til transformation af bygninger

Designskolen Kolding sender hovedentreprise i EU-udbud, og entreprenørfirmaer kan dermed afgive tilbud på transformationen af Designskolen Koldings bygninger.
25. JAN 2023 12.09

Der er ikke længe til en omfattede ombygning af Designskolen Koldings bygninger til knap 70 mio. kr. går i gang. Efter planen rykker de første håndværere ind om knap fem måneder for at tage fat.

Forinden skal den hovedentreprenør, som skal varetage opgaven, dog findes. I slut januar sender Designskolen Kolding derfor hovedentreprisen i EU-udbud og når februar måned går på hæld, vil feltet efter planen være snævret ind til en lille håndfuld entreprenørfirmaer, der lever op til en række mindstekrav og derfor kan blive prækvalificeret til at give tilbud på hovedentreprisen, oplyser designskolen i en meddelelse.

- Vi glæder os så meget til at komme i gang med transformationen af Designskolen Kolding. Vi har en ambition om at være Danmarks og et af Europas førende designuniversiteter, og det fordrer, at vi kan tilbyde nye og opdaterede bygningsmæssige rammer, siger rektor på Designskolen Kolding, Lene Tanggaard.

Bæredygtighed i fokus

De prækvalificerede entreprenører afgiver tilbud på transformationen i slutningen af marts. På basis af evaluering af de indleverede tilbud bliver der indgået en entreprisekontrakt i slutningen af april. Der er samlet afsat 68,5 mio. kr. til transformationen. Den A.P. Møllerske Støttefond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Augustinus Fonden har bidraget med i alt 50,25 mio. kr., Designskolen Kolding finansierer det resterende beløb.

Den vindende hovedentreprenør får til opgave at forløse vinderforslaget fra CUBO Arkitekter – et forslag der sætter bæredygtighed i højsædet:

- Transformationen af Designskolen Kolding bliver bæredygtig på flere niveauer. Vi minimerer belastning af klima ved at bygge om og ikke bygge nyt og vi vil skabe rammer for en social bæredygtighed. Designskolen er et sted, hvor mennesker trives, hvor en omdannet fleksibel bygning er inviterende – også overfor omverdenen - og samtidig giver de allerbedste betingelser for kreativ udfoldelse, siger Lene Tanggaard.

Den ombyggede skole skal stå klar til indvielse i sommeren 2024.

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.