dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Ekstraudgift på millioner: Vallensbæk finder afløser for konkursramt svømmehalsentreprenør

Vallensbæks nye svømmehal bliver 40 mio. kr., men forventes til gengæld at stå klar i 2025.
13. JUN 2024 14.42

VALLENSBÆK: I oktober 2023 gik entreprenørvirksomheden Combi Byg konkurs. Det efterlod bl.a. Vallensbæk Kommune i en uheldig situationen, da kommunen havde hyret selskabet til at stå for opførelsen af en ny svømmehal i tilknytning til Vallensbæk Idrætscenter til en pris på over 160 mio. kr.

Svømmehallen skulle have været færdig i løbet af 2024, men som pga. konkursen har ligget stille i over et halvt år. Nu er der dog godt nyt til dem, der glæder sig til åbningen af svømmehallen. Kommunalbestyrelsen i Vallensbæk Kommune har nemlig godkendt en endelig trepartsaftale med VM Anlæg A/S og kurator. Aftalen indebærer at VM anlæg bliver ny totalentreprenør og sikrer færdiggørelsen af den nye svømmehal.

Færdiggørelsen kommer dog ikke gratis, og svømmehallen kommer til at koste kommunen 40 mio. kr. yderligere og forventes først at stå klar i slutningen af 2025, oplyser kommunen i en meddelelse.

Trods forsinkelsen, ser borgmester i Vallensbæk Kommune, Henrik Rasmussen (K) dog frem til åbningen af svømmehallen med glæde

- Det bliver en festdag for Vallensbæk, og jeg kan næsten ikke vente med at springe i vandet sammen med alle borgerne, siger han.

Svømmehallen i Vallensbæk er ikke det første problemramte svømmehalsprojekt, som VM Anlæg overtager. I april afleverede selskabets således Frederiksberg Svømmehal, som man havde overtaget efter kommunen havde smidt Skou Gruppen af projektet om renoveringen af svømmehallen som følge af et samarbejde, der var gået helt skævt.

amp

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.