DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Enhedslisten vil have 27.000 nye job og stop for privat hjemmepleje

For 10 mia kr. nye offentligt ansatte og forbud mod at have nattevagt alene, lød det fra EL's politiske ordfører Pernille Skipper på pressemødet ved partiets sommergruppemøde

27.000 flere ansatte er Enhedslistens bud på et løft af velfærdssektoren. Det koster 10 mia kr., og 4.000 af de nye varme hænder skal gå til ældreplejen, lød det fra den politiske ordfører Pernille Skipper, da partiet torsdag holdt pressemøde i forbindelse med sit sommergruppemøde i Aalborg.

Enhedslisten havde valgt et plejehjem som ramme for både sommergruppemøde og pressemøde, og budskaberne var hovedsagelig i samme boldgade. Foruden ønsket om den kraftige opnormering også et ønske om regulært forbud mod at have nattevagt alene.

- Hvis man er alene på nattevagt, er det ikke nok at have hjertet med, sagde Pernille Skipper.

Et andet hovedpunkt var privatisering og udlicitering af hjemmepleje, hvor netop Aalborg har haft sin rigelige andel af problemer. Byrådsmedlem Per Clausen redegjorde for historikken da firmaet Kærkommen gik konkurs og for de økonomiske og juridiske problemer der følger når en kommune skal overtage efter et konkursbo - en problematik der er velkendt for dknyts faste læsere.

Helst så Enhedslisten et stop for private aktører, men hvis ikke er der brug for skrappere krav til leverandørerne, herunder en bankgaranti for løn til de ansatte ved kommunal overtagelse efter en eventuel konkurs, så de nuværende tovtrækkerier og løn-regningen mellem overtagende kommune og Lønmodtagernes Garantifond helt kan undgås.

Landspolitisk blev det ikke uventet til en bredside mod regeringens ønsker om skattelettelser. Når finansloven skal forhandles sætter Enhedslisten måske knap så ventet sin lid til Dansk Folkeparti som stopklods i det spørgsmål.

 

Med dagens indslag fra Enhedslisten er partiernes runde af sommergruppemøder afsluttet. dknyt har dækket alle pressemøderne med særligt blik for lokalpolitiske emner:

 9. august: Dansk Folkeparti vil inddrage finanslov­en i sin KV17-valgkamp
11. august: Venstres forventninger til KV17: Det kan næsten kun gå tilbage
11. august: Alternativet ser frem til KV17: Så bliver vi også lokalpolitiske
14. august: SF vil give løft til ældreplejen og minimumsnormering i dagtilbud
14. august: Socialdemokratiet går målrettet efter at få flere borgmesterposter
15. august: K: 'Positiv begejstring ude i baglandet' forud for KV17
18. august: R vil sætte 'børnene først' ved KV17 og konstituering
18. august: Terror lagde dæmper på Liberal Alliances pressemøde