DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Et års fængsel i bestikkelsessag fra Helsingør

Fra 2013-2016 modtog tidligere byggerådgiver fra Helsingør Kommune returkommission for 205.000 kr. fra enkeltmandsfirma

HELSINGØR: En 47-årig tidligere byggerådgiver i Helsingør Kommune blev mandag ved en tilståelsessag ved Retten i Helsingør idømt et års betinget fængsel med vilkår om 200 timers samfundstjeneste i en sag om modtagelse af bestikkelse og bedrageri.

Mere præcist blev han dømt for at have modtaget returkommission for 205.000 kr. fra et enkeltmandsfirma, som løste mindre håndværksopgaver for Helsingør Kommune. Modtagelsen af de penge skete i en periode fra 2013 og frem til 2016.

Netop den lange periode er en skærpende omstændighed, forklarer specialanklager Louise Pansa Lauemøller til Frederiksborg Amts Avis.

Derudover blev den 47-årige, der ifølge avisens oplysninger blev ansat i kommunen i 2009, også dømt for bedrageri mod kommunen for 14.000 kr.

Ejeren af det indblandende enkeltmandsfirma skal senere dette efterår for retten i sagen, hvor han kan se frem til at blive tiltalt for at give bestikkelse.

Den 47-årige blev sammen med to andre ansatte i Helsingør Kommunes Center for Økonomi og Ejendomme afskediget i 2016 i forbindelse med en intern revision.

ka