dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Forsorgshjem får nej til at ekspandere fra Mariagerfjord til Randers

Det private forsorgshjem Kanstrupgaard har tidligere skabt bekymring i Mariagerfjord. Nu får det afslag fra Socialtilsynet i forhold til at skabe søster-institution i Randers Kommune.
6. DEC 2022 6.54

MARIAGERFJORD / RANDERS: Socialstyrelsen har sagt nej til, at det private forsorgshjem Kanstrupgaard i Mariagerfjord Kommune ekspanderer og åbner en ny institution for misbrugere og hjemløse, Dalbygaard Forsorgshjem i Havndal, i Randers Kommune, skriver Nordjyske. Avisen har fået aktindsigt hos Socialtilsyn Midt, der vurderer, at Kanstrupgaard ikke i tilstrækkelig grad har en stabil drift, der kan danne baggrund for en udvidelse.

-Jeg mener, Socialtilsyn Midt træffer den rigtige afgørelse ved ikke at give tilladelse til etableringen af et ”søster”-forsorgshjem til Kanstrupgaard. Og jeg mener, der generelt skal arbejdes for en yderligere opstramning fra socialtilsynets side, siger formand for sundheds- og omsorgsudvalget i Mariagerfjord Jan Andersen (V) til avisen.

Socialtilsynet er bl.a. bekymret for den store personalegennemstrømning på forsorgshjemmet i 2021 og 2022. Alene i år har 22 ansatte (frem til 15.august) forladt stedet, og dem, som har været der længst, har ifølge tilsynet kun seks og ni måneders anciennitet. Også påbud fra Arbejdstilsynet om at undersøge det psykiske arbejdsmilø har ligget til grund for afslaget fra Socialtilsynet.

Bekymrende virksomhedskonstruktion

Som tidligere omtalt i DK Nyt har Mariagerfjord Kommune i forvejen en bekymring for den måde, Kanstrupgaard fungerer på. Det førte i juni måned til en henvendelse til (nu fungerende) socialminister Astrid Krag (S), fordi kommunen oplevede, at andre kommuners borgere via forsorgshjemmet havnede i Mariagerfjord. I de efterfølgende udflytninger fra hjemmet står kommunen nemlig så med udgifterne.

Ifølge cvr-registret er forsorgshjemmets forstander, Rie Bo Kanstrup, ejer og direktør af syv forskellige anpartsselskaber og holdingselskaber, nemlig Ofsi Støtte, Selskab af 29 oktober 2021, Krömmel Holding, IEL Holdingselskab, RBH Group Holding, Brunol Udlejning og Organisation for Social Indsats. 

Astrid Krag har tidligere sagt, at hun godt kunne tænke sig at få kigget bredere på private sociale botilbud, fordi hun var bange for, at der var mange brodne kar imellem private koncernlignende bosteder.

cwa

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.