dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Frederiksberg har fundet ny entreprenør til problemfyldt byggeri
Familiebassinet i Frederiksberg Svømmehal. Svømmehallen har siden maj 2020 gennemgået en større renovering, som har trukket så meget i langdrag- Sådan så svømmehallen ud i februar kort tid efter, at kontrakten med entreprenøren var blevet revet i stykker. (Arkivfoto.)
Foto: Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix

Frederiksberg har fundet ny entreprenør til problemfyldt byggeri

Kommune har efter et genudbud valgt Viuff Anlæg som den nye entreprenør, der skal færdiggøre istandsættelsen af Frederiksberg Svømmehal. Voldgiftsag mod tidligere entreprenør endnu ikke afgjort.

FREDERIKSBERG: For over et år siden, skulle Frederiksberg Svømmehal have været i brug igen efter en renovering. Men vandglade borgere kan fortsat ikke hoppe i vandet, da renoveringen gentagne gange er blevet forsinket, det har bl.a. ført til at kommunen har ophævet kontrakten med entreprenøren Skou Gruppen.

Nu er der dog formentligt gode nyheder på vej til vandhundene. Således har Frederiksberg efter et genudbud fundet en ny entreprenør til at færdiggøre renoveringen i form af Viuff Anlæg. 

Arbejderne går i gang med det samme og skal færdiggøres, så svømmehallen kan genåbne senest sidst i 2023, oplyser kommunen.

- Vores svømmehal er en af de ældste og smukkeste i hele landet – og den har været meget savnet lige siden den lukkede for renovering. Jeg er glad for, at vi nu har fundet en ny entreprenør til opgaven, så vi kan åbne svømmehallen hurtigst muligt, siger borgmester Michael Vindfeldt (S).

Voldgiftssag mod tidligere entreprenør

Den udskudte åbning, der altså er planlagt inden udgangen af 2023, skyldes ifølge kommunen manglende fremdrift og svigt i kvaliteten af det arbejde, som hovedentreprenøren Skou Gruppen havde ansvaret for at udføre.

Desuden mente kommunen, at "gentagne mislykkede forsøg på at få en god dialog om en realistisk plan for færdiggørelsen af renoveringen" ikke var lykkedes. Det var disse samarbejdsvanskeligheder, der i januar fik kommunen til at fyre entreprenøren. 

Frederiksberg Kommune har siden anlagt voldgiftssag som følge af ophævelsen af kontrakten, fordi entreprenøren Skou Gruppen efter Frederiksberg Kommunes opfattelse ikke levede op til hverken tidsplan eller kvalitetskrav. Kommunen har i forbindelse med voldgiftssagen også rettet krav mod Skou Gruppen på "et større millionbeløb", som kommunen ikke ønsker at konkretisere.

Foreløbig afventer Frederiksberg Kommune nævnets endelige opgørelse af syn og skøn samt stadeopgørelsen, oplyser kommunen i meddelelsen.

Renoveringen er blevet 30 mio. kr. dyrere end først planlagt, så budgettet pt. ligger på 100 mio. kr.

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.