dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Frederiksberg Svømmehal kan snart genåbne
Frederiksberg Svømmehal er tegnet af arkitekt Aage Sigurd Kjelgaard Lauritzen med inspiration fra de romerske bade, og den blev indviet 17. maj 1934.
Foto: Frederiksberg Kommune

Efter forsinkelser, fordyrelser og en fyret entreprenør:
Frederiksberg Svømmehal kan snart genåbne

Oprindeligt skulle svømmehallen have været genåbnet i maj 2021 efter en gennemgribende renovering.
16. APR 2024 12.10

FREDERIKSBERG: Knap tre år efter, at Frederiksberg Svømmehal oprindeligt skulle have været genåbnet efter en renovering på lidt over et år, kan Frederiksberg Kommune nu meddele, at hovedentreprenøren Viuff & Mørkebæk i samarbejde med kommunens totalrådgiver Cowi har overdraget den færdiggjorte svømmehal. 

Herefter har kommunen konstateret, at hovedentreprisen er gået planmæssigt, og at alle gennemgribende renoveringsarbejder er vel overstået. Svømmehallen kan derfor nu genåbne til juni, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Borgmester Michael Vindfeldt (S) kalder afleveringen for "en milepæl".

- Jeg glæder mig enormt meget til at byde alle Frederiksbergs borgere og gæster velkommen i juni, når vi fejrer genåbningen af vores smukke og historiske svømmehal, der fylder 90 i år, siger han.

Fordyrelser og fyring

Glæden hos Michael Vindfeldt over afslutningen af renoveringen er forståelig. Processen har nemlig været ramt af gentagne udfordringer, som har været årsag til forsinkelserne.

Også prisen er sprunget i vejret. Oprindeligt skulle renoveringen have kostet 70 mio. kr. Men i takt med at Frederiksberg Svømmehal udviklede sig til at være en af de værste byggesager i kommunens historie, steg prisen også, og den lyder altså nu på cirka 200 mio. kr.

De mange udfordringer med renoveringen fik i januar 2022 Frederiksberg Kommune til på grund af "væsentlig forsinkelse med aflevering" at ophæve entrepriseaftalen med den nu tidligere entreprenør Skou Gruppen. Hvorefter Viuff & Mørkebæk vandt et udbud om at færdiggøre renoveringen.

Skou Gruppen har tidligere udtalt, at man afviser ikke at have gjort sit arbejde godt nok i forbindelse med renoveringen af svømmehallen. Bl.a. har entreprenørvirksomheden tilkendegivet, at Frederiksberg Kommune ikke har lyttet til deres ekspertise i forhold til materialevalg i svømmehalsbyggerier.

Kommunen er ikke enig i den udlægning og har derfor i øjeblikket en sag kørende mod Skou Gruppen, hvor man har rejst et større dagbods- og erstatningskrav mod den tidligere entreprenør.

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.