dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Furesø vælger strategisk partner til at vedligehold og energioptimering af kommunens ejendomme
Det er nødvendigt løbende at vedligeholde og optimere kommunale bygninger og tilse tekniske anlæg. Partnerskabsaftalen med Jakon A/S bringer Furesø Kommune tættere på målet om at være CO2-neutral i 2030.
Foto: Furesø Kommune

Furesø vælger strategisk partner til at vedligehold og energioptimering af kommunens ejendomme

Jakon A/S er blevet valgt af Furesø Kommune til i de kommende år at vedligeholde og energioptimere skoler, børnehaver og andre kommunale ejendomme i den vestlige del af Furesø Kommune i et strategisk partnerskab.
22. APR 2024 11.37

FURESØ: Med målet om at få mere vedligeholdelse og energioptimering for pengene i en bedre kvalitet har Furesø Kommune indgået et strategisk samarbejde med Jakon A/S, som er et af Danmarks største håndværkerfirmaer. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Solceller, jordvarme m.m. som alternativ energiform, bedre isolerede tage, facader, døre og vinduer og tekniske installationer samt bedre indeklima bliver sat yderligere i fokus med den nye aftale.

- Vi har udbudt en stor del af vores bygningsvedligeholdelse og energioptimering i to strategiske partnerskaber og er nu i mål med begge partnerskaber, så vi kan få løst flest mulige og nødvendige opgaver for pengene i høj kvalitet og dermed også kan indfri vores klimaambitioner. I partnerskaberne indgår også lokal arbejdskraft. Vi ønsker at fastholde dygtige, kvalitetsorienterede håndværkere og fremme deres ejerskab og proaktive tilgang til vores bygninger, siger Claus Torp, by- og kulturdirektør i Furesø Kommune.

Partnerskabet i den vestlige del af Furesø løber de kommende fire år. Dermed opstår der ifølge kommunen stordriftsfordele. Bl.a. er der færre omkostninger på grund af færre udbud og højere kvalitet, fordi fagfolk er med til at vurdere opgaverne, og partnerne lærer hinanden og bygningerne at kende via et flerårigt samarbejde.

Andet strategiske partnerskab

Der er nu i alt to strategiske partnerskaber i Furesø Kommune. Dette for VEST, som starter i april 2024, og et for ØST, som har været i gang siden september 2023.

Partnerskabet med Jakon består også af andre virksomheder, som er forankret i eller har erfaring fra Furesø Kommune. 

- Vi glæder os meget til partnerskabet og et tillidsfuldt samarbejde med Furesø Kommune. Den måde at arbejde med energi- og renoveringsområdet og strategisk vedligehold, som det strategiske partnerskab åbner op for, giver rigtig god mening. Vi vil især have fokus på kloge løsninger, hvor vi bruger pengene der, hvor de gør mest mulig gavn. Vi og vores samarbejdspartnere ser frem til at bidrage med vores gode håndværk og høje kvalitet til glæde for Furesø Kommunes borgere og brugere, siger Teddy Pedersen, der er partnerskabsansvarlig og administrerende direktør i Jakon A/S.

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.