dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Gladsaxe får pris for ladestanderudbud

Gladsaxe Kommune har modtaget prisen som ’Årets Elbilparate Kommune 2023’ af Dansk e-Mobilitet og FDM.
29. NOV 2022 13.39

GLADSAXE: Transport er et af de områder, som Gladsaxe Kommune har stort fokus på i en grønne omstilling. Senest har Gladsaxe sat fart på udrulningen af offentlige ladestandere, og det blev honoreret ved årsmødet i Dansk e-Mobilitet, hvor Gladsaxe modtog prisen som Årets Elbilparate Kommune, oplyser kommunen.

Prisen gives til den kommune, der ud fra en række kriterier som opsætning af ladestandere, kvalitet af udbudsmateriale og dialog med markedet opnår den bedste bedømmelse.

- En af de største klimasyndere i Gladsaxe er CO2 fra trafikken, og vi har længe understøttet opsætningen af offentlige ladestandere – ikke mindst fordi vi har mange borgere, der bor i etageejendomme eller rækkehus. Så jeg er stolt over, at vi nu er lykkedes med at gennemføre et udbud, som sætter skub i udviklingen, og at vi ovenikøbet bliver honoreret for vores indsats med denne pris, siger Gladsaxes viceborgmester Serdal Benli (SF).

Det er også Gladsaxes udbud af kommunale arealer til offentligt tilgængelige ladestandere, som har gjort stort indtryk på Dansk e-Mobilitet og FDM. Ny lovgivning har fjernet de benspænd, som gjorde, at kommunerne generelt holdt sig tilbage fra at oprette ladestationer, og Gladsaxe var hurtig til at lave et udbud.

- Vores ønske om, at det skal være nemt for borgerne at skifte til elbil og køre mere klimavenligt, har ikke været let at realisere på grund af lovgivningen – eller manglen på samme. I lang tid var det en gråzone, hvad man som kommune må, kan og skal i forbindelse med opsætning af offentlige ladestandere. Derfor har det ikke været nemt at skrue vores udbud sammen, men vi fandt en vej og kom i mål med en ambitiøs udvidelse af vores ladeinfrastruktur, siger Serdal Benli.

Tidligere på måneden kunne Gladsaxe løfte sløret for, at de to ladeoperatører E.ON og PowerGo i partnerskab med Spirii skal etablere i alt 98 offentlige ladestandere, som forventes at stå klar til brug i 2023.

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.