DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Gribskov betaler 108.000 kr. for at droppe venlig-bolig

GRIBSKOV: Gribskov Kommune har betalt et års husleje for en såkaldt venlig-bolig til akutte flygtninge, som aldrig er taget i brug. Byrådet har derfor besluttet at købe sig ud af en ellers fem-årig lejeaftale for 108.000 kr., skriver Netavisen Gribskov. Kommunen har afsøgt andre muligheder for at udnytte boligen, men uden held.

I 2016 besluttede økonomiudvalget, at kommunen skulle indlede samarbejde med Folkebolig om at leje en af deres prototype-boliger i fem år til 6.000 kr. om måneden plus forbrug. Den skulle bruges til midlertidig indkvartering af flygtninge og skulle sættes op, når der blev brug for den - det blev der ikke, blandt andet fordi kommunen ikke kan sætte de nuværende flygtninge ind i huset, fordi det skal have 'midlertidig karakter'.

Administrationen har aftalt med Folkebolig at købe sig ud af lejeaftalen ved at slå halv skade. Da kommunen allerede har betalt det første års leje kan den frikøbe sig for restbeløbet på 108.000 kr. Herefter vil kredsen bag ved Folkebolig overtage boligen og gældsforpligtelsen.

eo